Knölform
- oval
Skalfärg
- gult
Köttfärg
- något gult
Blomfärg
- vit
Kräftimmun
- Ja
Nematodresistent
- Nej
Kokegenskaper
- Fast
Allmänt
- Fransk Gourmétpotatis. Amandine har fått
smakomdömet: "Excellent". Skalet är mycket tunt. Amandine har en
avlång, jämn och lätt spetsig mandelform. Den är en förstklassig
följeslagare till många rätter och uppskattas av ledande
stjärnkockar.
En svensk primör under årets alla månader
Amandine odlas nu i Sverige, både som färskpotatis och matpotatis.
Matpotatisen skördas tidigare än vanlig potatis, hanteras varsamt
och lagras i kyllager. Amandine matpotatis behåller därför den
ypperliga smaken av färskpotatis och kan med fördel ätas oskalad
långt fram på våren. Amandine är utmärkt vare sig den kokas, steks
eller tillagas i ugn. Amandine kan med fördel lagas oskalad i
mikrougn.
Till Trädgårdsodling finns sorten i:
1kg och 3 kg:s förpackningar
|