Välkommen!

Nu är planeringen inför vårsäsongen 2022 igång!

 

Gå gärna in och läs om våra olika sättpotatissorter!

Trädgård - för Handelsträdgårdar, Fritidsodlare etc. Vid order och  information gällande Trädgårdsodling är ni välkomna att ta kontakt med

 Annelie på telnr 0141-23 02 21

Yrkesodling - för Bönder. Kontakta Lars vid order, rådgivning om sorter och aktuell information om resistens på våra potatissorter.

Lars mobilnr 070-338 85 99

 

SÄTTPOTATIS (Utsädespotatis)

Nyheter 2022!

DECIBEL

Decibel är en tidig, fastkokande sort med gul skalfärg och gul köttfärg. Motståndskraftig sort. Decibel kommer att finnas både i 1 kg:s och 3 kg:s förpackningar.

* * * * * *

 

Nyheter 2021

OCTA

Octa är en mycket tidig, fast sort med ovala, vackra, ljusgula knölar med ljusgul köttfärg. Ersätter Minerva.  Passar alla jordtyper.

 

7 FOUR 7

7 four 7 är en tidig, fast sort med vit köttfärg och ovala knölar. Bra ersättare för Early Puritan och Pentland Javelin. Ger oftast en hög skörd.

*******

Årets Potatis 2020 - Connect

Motiveringen löd:

Connect är en given favorit i fritidsodlarens trädgårdsland. En modern potatis med många goda odlingsegenskaper. Sorten är torktålig, ger stor skörd som håller att lagras in - en mycket miljövänlig potatis helt enkelt.

Passar som kokt, i gratäng eller varför inte som frasiga  pommes och klyftpotatis. Så många bra odlingsegenskaper i kombination med goda kulinariska möjlighet gör Connect till en värdig vinnare av utmärkelsen "Årets potatis för fritidsodlare 2020"

Connect har rundovala knölar med gult skal och ljusgul köttfärg. Kokegenskapen är något mjölig. Sorten har mycket hög motståndskraft mot de vanligast förekommande växtsjukdomarna, som kan drabba potatis.

Connect är högavkastande, torktålig och mycket lagringsduglig med en tillväxttid på 10-14 veckor.

* * * * * 

Vi har många andra intressanta sorter så varför inte prova lite olika sorter. Fråga gärna om ni har några funderingar eller vill ha råd!

Maila:   kontor.stubbetorp@telia.com

* * * *

Gourmetkockarnas favorit i alla lägen!

AMANDINE

Pricken över i:et för en superlyckad matupplevelse och därmed ett måste på var mans/kvinnas tallrik!

* * *

Naturligt och miljövänlig gödsel till Ditt trädgårdsland, Dina bärbuskar och perenner samt Din gräsmatta!