AKTUELLT 2021

Gällande Trädgård

OCTA

Octa är en mycket tidig, fast sort med ovala, vackra, ljusgula knölar med ljusgul köttfärg. Ersätter Minerva. Passar alla jordtyper.

 

7 FOUR 7

7 four 7 är en tidig, fast sort med vit köttfärg och ovala knölar. Bra ersättare för Early Puritan och Pentland Javelin. Ger oftast en hög skörd.

 

*******

 

Nyhet 2019, men kommer även att finnas våren 2021.....

ZOE

Zoe är en ny tidig och spännande sort med både rödaktigt skal och köttfärg. Den rödaktiga köttfärgen behålls efter tillagning. Rundovala knölar. Närbesläktad med den mycket populära gourmetpotatissorten Cherie och blåköttiga gamla svenska sorten Blå Kongo.

Zoe kommer att finnas i 1 kg:s förpackning.

GAIANE  (uttal; Ga´jan)

Gaiane är en ny blåköttig tidig potatissort. Vid tillagning behåller potatisen sin karaktäristiska blåa köttfärg. Även Gaiane är närbesläktad med Blå Kongo. Rundovala knölar.

De blåaktiga och röda potatissorterna anses innehålla mycket antioxidanter.

Varför inte göra lite roliga potatischips eller potatisklyftor med lite blandade färger! Enkelt, nyttigt och färgglatt!

*******

Ekologiskt odlade sorter

Charlotte - tidig, gul sort           

 

Yona - sen, rödskalig sort  

Dessa kommer att finnas både i Eko-kitet och i 1 kilos förpackningar.

******

 

"Årets Potatis 2020" - Connect

Motiveringen löd:

Connect är en given favorit i fritidsodlarens trädgårdsland. En modern potatis med många goda odlingsegenskaper. Sorten är torktålig, ger stor skörd som håller att lagras in - en mycket miljövänlig potatis helt enkelt.

Passar som kokt, i gratäng eller varför inte som frasiga  pommes och klyftpotatis. Så många bra odlingsegenskaper i kombination med goda kulinariska möjlighet gör Connect till en värdig vinnare av utmärkelsen "Årets potatis för fritidsodlare 2020"

Connect har rundovala knölar med gult skal och ljusgul köttfärg. Sorten har mycket hög motståndskraft mot de vanligast förekommande växtsjukdomarna, som kan drabba potatis.

Connect är högavkastande, torktålig och mycket lagringsduglig med en tillväxttid på 10-14 veckor.

* * * * * *

Labella


Labella är en medel tidig rödskalig sort som är fastkokande och med ljusgul köttfärg. Labella kommer att finnas i både 1 kg:s och 3 kg:s förpackning. Blommar med vackra rödvioletta blommor.

* * * *

* * * *

Även 2021 kommer även Binje, King Edward, Maestro och Marine att finnas fortsättningsvis i 1 kg:

* * * * *

 "Årets Potatis för Fritidsodlare 2018" - Maria


”Maria är en riktigt klassisk färskpotatis med svenskt ursprung. Sorten ger tacksamt hög avkastning tidigt på säsongen och lyser upp trädgårdslandet med vackra vita blommor. Med sin typiska färskpotatissmak och fasta konsistensen uppskattas i potatissorten i sommarköket. En lättodlad färskpotatis som smakar sommar vilket gör Maria till en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Potatis för Fritidsodlare 2018”

Maria är en färskpotatis som ger många rundovala knölar. Skalet och köttfärgen är ljusgul. Sorten har relativt god resistens mot de viktigaste sjukdomarna. Maria är också immun mot potatiskräfta och passar alltså utmärkt för fritidsodling över hela Sverige.
Maria är framtagen i Sverige år 1971.
 

Maria finns i både 1 kg:s och 3 kg:s förpackningar våren 2020.
 


* * *

******************************

Gällande Yrkesodling

Storsäck och 25 kilos

Connect

Connect går från klarhet till klarhet som det självklara valet i den ekologiska odlingen!

Noya